Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Voormalig Luv-zangeres presenteert solo album

Shownieuws

José Hoebee kreeg zaterdag tijdens haar jaarlijkse fanclubdag het eerste exemplaar uitgereikt van haar soloalbum met alle hits van de ex-'Luv'-zangeres.

José Hoebee kreeg zaterdagmiddag in Oirschot tijdens haar jaarlijkse fanclubdag het eerste exemplaar uitgereikt van haar soloalbum met alle hits van de ex-Luv-zangeres. Het album werd uitgereikt aan José door de Vlaamse groep 'Swoop'. Eerder dit jaar scoorde Swoop in België een grote hit met het oude Luv-nummer 'You're the greatest lover'.

De 51-jarige zangeres is 'erg blij' dat het album er eindelijk toch is gekomen. "Ik dacht vaak: 'van iedereen die maar een klein hitje gehad heeft in het verleden is wel een cd verschenen', maar het leek wel alsof niemand aan mij dacht", vertelt José aan Novum Nieuws. "Terwijl ik toch een aantal grote solohits heb gescoord na mijn periode met Luv, Gelukkig was Willem van Schijndel van De deurzakkers, die al jaren een eigen platenlabel heeft, enthousiast. Eindelijk ligt het album dan in de winkels."

Op het album staat naast haar nummer 1 hit 'I will follow him', ook de hits 'Secret love' en haar duet met Ron Brandsteder 'So long Marianne'. Maar ook haar eerste opname 'Elongi' samen met haar zusjes Marijke en Yvonne als Young tradition staat op het album.

Op de cd staat ook een nog nooit eerder uitgebrachte demo met een mix van de liedjes 'Don't give up' en 'Don't give up on us' van José in duet met Piet Souer. "Dit nummer zou ik eigenlijk in duet opnemen met David Soul. Hij werd bekend als Hutch in de Amerikaanse tv-serie Starsky & Hutch", legt José uit. "In de loop der jaren is hij een goeie huisvriend geworden van mijn man Will en mij. Helaas is de opname er nooit gekomen."

Patty Brard was de onaangekondigde verrassing op de presentatie. Patty was gekomen met een cameraploeg om de presentatie ook te filmen. De opnames worden mogelijk gebruikt voor een nieuwe soapserie waaraan de presentatrice werkt. Deze soap gaat over de meidengroep Luv en moet een voorloper worden op de dvd die er gaat komen van de populaire meidengroep, die eind jaren zeventig en begin jaren tachtig hits scoorden met liedjes als 'Trojan horse' en 'UOME'.

Het album van José wordt aangevuld met een remix uit 2005 van 'I will follow him', die geproduceerd werd door Serge Ramaekers. Hij was in de jaren negentig verantwoordelijk voor alle wereldwijde successen van de dance-formatie 2 Unlimited.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen