Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Tess door naar Junior Eurovisie Songfestival

Shownieuws

De 14-jarige Tess Gaerthe vertegenwoordigt Nederland op de derde editie van het Junior Eurovisie Songfestival.

De 14-jarige Tess Gaerthe uit het Vlaamse Putte vertegenwoordigt Nederland op de derde editie van het Junior Eurovisie Songfestival. Met het nummer 'Stupid' was zij zaterdag de beste van de vijf finalisten op het Junior Songfestival. De winnares kreeg het maximum van 36 punten en eindigde daarmee ruim voor Cleo, die met 26 punten tweede werd. Tjindjara werd derde, voor Angelo en Yara & Anjes.

Tess woont sinds enkele jaren in Vlaanderen wegens het werk van haar moeder. Haar nummer 'Stupid' is geproduceerd door Tjeerd Oosterhuis en gaat over de vraag hoe je erachter komt of iemand je leuk vindt. Ruim 750 duizend mensen keken zaterdag naar de Nederlandse finale van het songfestival.

De afgelopen twee jaar eindigde Nederland telkens op de 11e plaats op het Junior Eurovisie Songfestival. In 2003 zong Roel 'Mijn ogen zeggen alles' in Kopenhagen en vorig jaar was het de beurt aan Klaartje & Nicky met 'Hij is een kei'. Dit jaar vertegenwoordigt Tess Nederland in de finale van het Junior Eurovisie Songfestival op 26 november in het Belgische Hasselt.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen