Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Bijna twee miljoen kijkers voor André Hazes

Shownieuws

Bijna twee miljoen kijkers hebben vrijdagavond naar het herdenkingsconcert 'André Hazes, een jaar later' gekeken. Willeke Alberti was ook aanwezig.

Bijna twee miljoen mensen hebben vrijdagavond naar het herdenkingsconcert 'André Hazes, een jaar later' gekeken. Dat blijkt uit cijfers van Stichting Kijkcijferonderzoek. De grote verrassing van de avond was het gemonteerde duet 'Bloed, zweet en tranen' met Xander de Buisonjé en André Hazes. Het concert eindigde met een speciaal danklied voor de Amsterdamse zanger. De ode werd gezongen door onder meer Willeke Alberti, Grad Damen en Lange Frans & Baas B.

Tegelijkertijd was de eerste dochter van Hazes, Nathalie, te gast in het RTL 4-programma 'Pulse' om haar gal te spuien over de weduwe van André. Naar dit programma keken ongeveer zeshonderdduizend mensen. Nathalie is Hazes' oudste dochter uit zijn eerste huwelijk met Annie Dijkstra. Dijkstra probeerde twee maal voor de rechter publicatie van het boek van Rachel Hazes tegen te houden, maar kreeg van de rechter beide keren nul op het rekest.

Zo'n 1.707.000 mensen hebben rond 20.00 uur hun televisie afgestemd op Nederland 2 om het speciale herdenkingsconcert te zien. Marianne Weber, Danny de Munck en Wolter Kroes herdachten de Nederlandse zanger van het levenslied op het podium in het Rotterdamse Ahoy'. Om 22.00 uur werden in Hoek van Holland vuurpijlen met de as van André afgeschoten boven de Noordzee.

Rachel Hazes heeft zaterdag een boekje open gedaan over haar leven met de zanger in De Telegraaf. "De reden dat André tijdens zijn leven zoveel dronk is omdat hij het slachtoffer was van incest. Net als zijn kleine broertje Theo." Wie zich aan André vergreep wil de 35-jarige weduwe niet kwijt. "Sommige dingen hoeven niet te worden verteld."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen