Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Francis Ford Coppola gaat weer regisseren

Shownieuws

Regisseur Francis Ford Coppola keert weer terug naar zijn regisseurstoel. De Amerikaanse regisseur start volgende maand met de opnamen van zijn nieuwe film.

Regisseur Francis Ford Coppola keert na acht jaar afwezigheid weer terug als regisseur. De Amerikaanse regisseur start volgende maand met de opnamen van zijn nieuwe film 'Youth without youth'. "Het is net een fabel, maar dan een Roemeense fabel. Het is eigenlijk een soort intellectuele 'Twilight zone'", legt 'The godfather'-regisseur uit.

Het is de eerste film die Coppola maakt sinds de regie van de dramathriller 'The rainmaker' in 1997. De regisseur heeft in de tussentijd verscheidene films geproduceerd als 'Moby Dick', 'Jeepers creepers' en 'Lost in translation'. Daarnaast is de 66-jarige Coppola al meer dan twee decennia bezig met het schrijven van het scenario 'Megalopolis', dat over de stad New York gaat.

Coppola is nog niet klaar met het script van 'Megalopolis'. "Misschien ben ik meer gekwalificeerd om 'Megalopolis' te regisseren als ik deze film eerst maak. Ik geloof dat een film een vraag is, waarop je pas antwoord krijgt als die af is." De vijfvoudige Oscarwinnaar raakte via een vriend in 'Youth without youth' geïnteresseerd, omdat de film raakvlakken zou hebben met 'Megalopolis'.

'Youth without youth' is gebaseerd op een roman van de Roemeense auteur en filosoof Mircea Eliade en speelt zich vlak voor de Tweede Wereldoorlog af. Het leven van een professor, gespeeld door Tim Roth, wordt ingrijpend veranderd door een 'buitengewone verandering'. Deze verandering wekt de interesse van de nazi's. De film draait pas in 2007 in de bioscopen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen