Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Controversiële film opent Aziatisch filmfestival

Shownieuws

De controversiële film 'Black Friday' heeft vrijdag het Aziatische Bite The Mango Festival in Engeland geopend. In India is de film door een rechtbank verboden.

De controversiële film 'Black Friday' heeft vrijdag het Aziatische Bite The Mango Festival in Engeland geopend. Dit meldt de Britse omroep BBC. De release van de Indiase film over de terreuraanslagen in Bombay begin jaren '90, is in eigen land door een Indiase rechtbank verboden. "Ze zeggen dat de film vol vooroordelen zit, maar ik geloof dat de film niemand veroordeelt", vertelt regisseur Anurag Kashyap.

De Indiase regisseur is van mening dat zijn film helemaal niet controversieel is, omdat het op een boek is gebaseerd dat al ruim twee jaar bestaat. "Ik denk dat er sowieso een taboe heerst op harde en feitelijke films die controversiële onderwerpen aan de kaak stellen." De film toont het verhaal vanuit het perspectief van een van de terroristen die in 1993 een aanslag in Bombay pleegden.

De directeur van het filmfestival is zeer te spreken over de film. Hij denkt dat de film negatief in het nieuws staat, omdat het geen stereotyperende Bollywoodfilm is. "We laten expres zulke films zien, omdat Indiase cinema niet alleen uit vrolijke Bollywoodfilms bestaat, maar ook uit harde films die werkelijk wat te vertellen hebben."

De Pakistaanse actrice Meera is ook op het festival aanwezig om haar land te representeren. Meera was de eerste Pakistaanse actrice die in een Indiase film speelde. De actrice veroorzaakte grote oproer onder islamitische groepen toen zij zoenend op het witte doek was te zien. Bite The Mango Festival duurt nog tot 29 september.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen