Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Ritchies 'Revolver' afgekraakt door critici

Shownieuws

Guy Ritchies nieuwe film 'Revolver' is door Britse filmcritici de grond ingeboord. De film wordt onder meer omschreven als 'pijnlijk pretentieus'.

De nieuwste film van Guy Ritchie, 'Revolver', is de grond ingeboord door Britse filmcritici. Dat meldt de BBC. "Het is een belachelijke gangsterfilm. 'Swept Away' is er een klassieker bij", schrijft Derek Malcolm van The Evening Standard. 'Swept away', met Ritchies echtgenote Madonna in de hoofdrol, won in 2002 twee Razzie Awards, de Oscars onder de flops. Een van de Razzies was voor de slechtste film van het jaar.

Chris Tookey, recensent van The Daily Mail, noemt 'Revolver' 'een filmische catastrofe die pijnlijk pretentieus is'. In The Times wordt de film omschreven als 'onverteerbaar saai'. Andere termen uit Britse kranten zijn 'stilistische overkill', 'onbegrijpelijk plot' en 'personages waar niemand iets om geeft'.

'Revolver' ging dinsdag in Londen in première. Jason Statham speelt als hoofdrolspeler een net vrijgekomen gedetineerde, die nog drie dagen te leven heeft. Het enige 'zwakke lichtpuntje' in 'Revolver' is volgens The Times het optreden van 'Goodfellas'-acteur Ray Liotta. " Zonder hem sterft deze film aan een gebrek aan humor", meent de krant.

Guy Ritchie, eerder goed voor 'Lock, stock and two smoking barrels' werd tijdens de première uitgejouwd door de menigte fans langs de rode loper. Evenals Madonna weigerde hij handtekeningen uit te delen. 'Revolver' draait vanaf 17 november in de Nederlandse bioscopen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen