Kies je favoriete radiostation

Dossiers

New York Film Festival van start

Shownieuws

De 43e editie van het New York Film Festival gaat vrijdagavond van start. Het festival opent met 'Good night, and good luck', geregisseerd door George Clooney.

De 43e editie van het New York Film Festival gaat vrijdagavond van start. Het festival opent met 'Good night, and good luck', een film over het gevecht dat tv-journalist Edward R. Burrow in de jaren '50 voerde met senator Joseph McCarthy. George Clooney regisseerde de film. Voorafgaand aan de openingsfilm wordt de korte Nederlandse film 'Stop!' vertoond, met Rifka Lodeizen, onder regie van Mathijs Geijskes.

Het festival is nooit gebonden aan een thema, maar dit jaar valt er volgens voorzitter Richard Pena van het comité dat de films selecteert een rode draad te ontdekken. "Hoe geschiedenis tot stand komt", beschrijft Pena het overkoepelende onderwerp dat in de meeste film op het festival een rol speelt.

Het festival is verder een podium voor onder meer Lars von Triers 'Manderlay', 'Bubble' van Steven Soderbergh' en de Franse thriller 'Cache', waarmee Michael Haneke in Cannes de prijs voor beste regie won. Ook 'Paradise now' van de Nederlands-Palestijnse regisseur Hany Abu-Assad is op het festival te zien.

Het festival in New York duurt tot 9 oktober.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen