Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Martin Koolhoven wil alleen nog goud'

Shownieuws

Martin Koolhoven wil vanaf nu voor elke film die hij maakt een Gouden Film ontvangen. Dat betekent dat zijn films zeker honderdduizend bezoekers moet trekken.

Martin Koolhoven wil vanaf nu voor elke film die hij maakt een Gouden Film ontvangen. Dat vertelde de Nederlandse regisseur donderdag aan Novum Nieuws tijdens de uitreiking van de prijs voor zijn film 'Het schnitzelparadijs'. Dat betekent dat zijn films zeker honderdduizend bioscoopbezoekers moet trekken. Koolhoven had het succes van zijn laatste film niet verwacht, maar hij hoopte wel dat de film goed zou worden ontvangen door het publiek. "Honderdduizend bezoekers binnen elf dagen is gewoon fantastisch."

De award werd in Amsterdam uitgereikt door leden van 'The partysquad', die de titelsong van de film voor hun rekening namen. Koolhoven en de acteurs Mimoun Oaïssa, Bracha van Doesburgh en Mounir Valentijn namen de Gouden Film in ontvangst. De film vertelt het verhaal over een Marokkaanse jongen die verliefd wordt op een Nederlands meisje.

Hoofdrolspeler Van Doesburgh speelt als Agnes de 'normaalste' rol, zegt ze. "Samen met Nordip ben ik de normaalste in de film, terwijl de rest van de cast allemaal gekke rollen had." De actrice is momenteel aan het repeteren voor het nieuwe toneelstuk 'Trouw', waarin ze de rol vertolkt van de verdrietige dochter van een scheidend echtpaar.

Valentijn kende Van Doesburgh van de toneelschool. " Ik kende Bracha al en toen ik haar op de audities zag, klikte het. Ik dacht: 'Die rol moet ik krijgen'." Voor de jonge acteur is het zijn eerste grote rol in een Nederlandse bioscoopfilm. "Als ik deze rol niet had gekregen, dan had ik graag de rol van de komische Amimoun gespeeld. Mimoun en Yahja zijn een leuk duo."

Voor Oaïssa is het niet zijn eerste Gouden Film. Voor 'Shouf shouf habibi' kreeg de acteur de prijs eerder. "Het is echt uitzonderlijk dat ik dit weer mag meemaken. Dit is echt niet normaal." Om de rol van de hilarische betweter en opschepper Amimoun neer te zetten, heeft Oaïssa zich laten inspireren door zijn neef.

De acteur heeft voor zijn rol bijna alleen geïmproviseerd. "Bijna negentig procent van de teksten heb ik zelf bedacht. Ik heb me daarom helemaal niet aan het script gehouden." Oaïssa is in februari in de televisieserie 'Shou shouf habibi' te zien. Het tweede deel van de gelijknamige film laat nog even op zich wachten. De acteur neemt begin volgend jaar een andere dramafilm op, waarin hij een van de rollen vertolkt.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen