Kies je favoriete radiostation

Dossiers

René Froger klimt in de pen voor theatershow

Shownieuws

Voor zijn nieuwe theatershow 'Pure & More' klimt René Froger zelf in de pen. "Heel spannend om dat straks te laten horen", zegt hij. Hazes komt erin voor.

Voor zijn nieuwe theatershow 'Pure & More' klimt René Froger zelf in de pen. "Heel spannend om dat straks te laten horen", zegt hij. "Ik ben de laatste tijd steeds meer bezig met zelf schrijven". Voor 'Toppers in concert', de serie concerten die hij in mei gaf met Gordon en Gerard Joling, schreef hij ook mee. "Wel leuk dat mijn debuut meteen een toptien-hit was." Het nummer 'Over de top' haalde de zevende plaats in de Mega Top 100.

René Froger is al jaren bekend als zanger, maar zelf liedjes schrijven, deed hij tot voor kort niet. "Nee, ik had het schrijversduo Van Katwijk en Schimscheimer en daar kon ik niet tegenop", vertelt Froger aan Novum Nieuws. "Ik dorst ook nooit om zelf liedjes te schrijven." Froger zegt wel altijd erg goed te zijn geweest in het schrijven van sinterklaasgedichten.

Liedjes van Hazes kunnen volgens Froger niet ontbreken in zijn theatershow, die is bedoeld als hommage aan muziek die hem raakt en waarmee hij is opgegroeid. "Natuurlijk is André te horen, daar kan ik niet aan voorbijgaan", zegt hij. Vrijdag is het precies een jaar geleden dat Hazes op 53-jarige leeftijd overleed aan een hartstilstand. "Ik mis hem, het unieke van die man. Dat liedjes van een Amsterdams straatschoffie worden meegezongen in koninklijke kringen."

Frogers theatershow 'Pure & More' gaat op 24 oktober in première in het Singer Theater in Laren. 'Telkens weer' van Willeke Alberti en het zelfgeschreven 'The only one for me is you' behoren het repertoire van Froger.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen