Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Meerdere herdenkingen André Hazes

Shownieuws

André Hazes wordt vrijdag, een jaar na zijn dood, herdacht met een standbeeld, een herdenkingsconcert en een boek. Hazes werd 53 jaar.

André Hazes wordt vrijdag, een jaar na zijn dood, op meerdere manieren herdacht. Om 09:20 uur, de tijd waarop Hazes zijn laatste adem uitblies, onthulde Johnny Kraaykamp sr. een standbeeld van de volkszanger in de Amsterdamse Pijp, de buurt waar Hazes opgroeide. Kraaykamp ontdekte André in deze buurt. Hazes overleed vorig jaar op 53-jarige leeftijd.

Rachel, de weduwe van Hazes, overhandigt na de onthulling van het standbeeld het eerste exemplaar van het boek 'Typisch André' aan de Amsterdamse burgemeester Job Cohen. Rachel schreef het boek over het leven van haar man samen met Tom Metz. De ex-vrouw van André, Annie Dijkstra, spande tot twee keer toe een kort geding aan om de komst van het boek tegen te gaan. Donderdag werd duidelijk dat de rechtbank in Utrecht de publicatie van het boek niet verbiedt. Dijkstra heeft onder meer bezwaar tegen het boek, omdat haar huwelijk met Hazes door Rachel als 'liefdeloos' wordt omschreven.

Vrijdagavond wordt een deel van de as van Hazes met een vuurpijl afgeschoten boven de Noordzee. Dat was zijn laatste wens. De pier in Hoek van Holland is afgesloten voor publiek. Tijdens een herdenkingsconcert in Ahoy' Rotterdam treden onder anderen Willeke Alberti en Danny de Munk op. Daarnaast passeert een scala andere artiesten de revue met wie de zanger gedurende zijn leven samenwerkte.

Op televisie wordt ook aandacht besteed aan de sterfdag van Hazes. Zowel het afschieten van de vuurpijl als het concert is vanaf 20:00 uur rechtstreeks te volgen via Nederland 2. 's Middags zendt de Tros de Hazes Top 100 uit. Een compilatie-cd van de volkszanger is vanaf vrijdag verkrijgbaar.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen