Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Ook Rimmel overweegt Kate Moss te laten vallen

Shownieuws

Het cosmeticabedrijf Rimmel London overweegt zijn contract met Kate Moss op te zeggen nu er zo'n heisa rond het model is ontstaan vanwege haar cocaïnegebruik.

Het Britse cosmeticabedrijf Rimmel London overweegt zijn contract met Kate Moss op te zeggen nu er zo'n heisa rond het 31-jarige supermodel is ontstaan vanwege haar veronderstelde cocaïnegebruik. Woordvoerster Caroline Pycroft zei donderdag dat Rimmel ontzet is over de recente berichten in de pers en om die reden de zakelijke band met Moss, die al vier jaar bestaat, in heroverweging neemt. Twee dagen geleden had Rimmel nog laten weten Moss niet te zullen laten vallen.

Moss liet donderdag een verklaring uitgaan waarin ze liet weten de volledige verantwoordelijkheid voor haar daden te nemen. Ze bood de mensen die ze heeft teleurgesteld haar excuses aan.

Woensdag verklaarde het hoofd van de Londense politie, Ian Blair, dat een onderzoek was ingesteld en dat de invloed die Moss op jongeren heeft een reden zou kunnen zijn om tot vervolging over te gaan. Doorgaans wordt in Groot-Brittannië drugsgebruik niet vervolgd, maar wel de handel in drugs.

Vorige week publiceerde de Daily Mirror foto's van een ogenschijnlijk cocaïne snuivende Moss. Moss heeft inmiddels toegegeven dat ze onlangs nog cocaïne heeft gebruikt. Na deze openlijke bekentenis besloot de kledingketen Hennes & Mauritz Moss niet in te zetten voor een nieuwe reclamecampagne. H&M had Moss als boegbeeld willen gebruiken bij advertenties voor de collectie van Stella McCartney, die op verzoek van het bedrijf een veertigtal kledingstukken heeft ontworpen. De collectie komt op 10 november in de H&M winkels te hangen.

De parfumafdeling van het Franse modehuis Chanel liet woensdag weten dat het contract met Moss, dat in oktober afloopt, niet wordt verlengd. Ook het Britse Burberry ziet af van een geplande advertentiecampagne met Moss, liet het bedrijf woensdag weten.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen