Kies je favoriete radiostation

Dossiers

John Cale geïnspireerd door Dr. Dre

Shownieuws

John Cale, voormalig pianist en bassist van de Velvet Underground, zegt dat Dr. Dre een grote inspiratiebron is geweest voor zijn nieuwe album 'BlackAcetate'.

John Cale, voormalig pianist en bassist van Velvet Underground, zegt dat Dr. Dre een grote inspiratiebron is geweest voor zijn nieuwe album 'BlackAcetate'. Hij hoopt in de toekomst met de rapper en producent samen te werken "Als ik met hem een plaat zou maken, zou dat pas echt een document worden", vertelt Cale aan Novum Nieuws.

De 63-jarige undergroundlegende vertelt dat behalve Dr. Dre hedendaagse muzikanten als Pharell Williams en de Gorillaz sterke invloed op hem hebben. Hij is er van overtuigd dat die invloed doorklinkt op zijn nieuwe album. "De generatie die nu naar Dr. Dre luistert, zal verrast zijn door deze plaat. Ik weet zeker dat ik er nieuwe vrienden mee maak."

Aan zijn tijd met de invloedrijke jaren '60-band Velvet Underground, die hij samen met Lou Reed oprichtte, wil Cale niet herinnerd worden. "Ik heb de weg naar het verleden afgesloten. Mijn oude albums zijn vreemden voor me", zegt hij. "Mijn nieuwe album, daarentegen, is een hele aardige vriend van me."

De 22e soloplaat van Cale, 'BlackAcetate', ligt vanaf 3 oktober in de winkel. Zaterdag geeft hij een eenmalig concert in de Amsterdamse Melkweg.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen