Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Paul Verhoeven geeft toestemming voor explosies

Shownieuws

Paul Verhoeven heeft voor zijn film 'Zwartboek' toestemming gekregen om waterexplosies te laten uitvoeren in natuurgebied De Wieden in Overijssel.

Paul Verhoeven geeft toestemming voor explosies

Paul Verhoeven heeft voor zijn film 'Zwartboek' toestemming gekregen om onderwaterexplosies te laten uitvoeren in natuurgebied De Wieden in Overijssel. Eerder zouden de explosies plaatsvinden in de Noord-Brabantse Biesbosch. Die vergunning werd ingetrokken, omdat er vleermuizen in het gebied huizen.

De opnames van de explosies vinden plaatst op 26 en 27 september, zegt een woordvoerder van filmproductiemaatschappij Fu Works donderdag. Volgens Fu Works klinkt het woord explosie veel heftiger dan wat er gaat gebeuren. "Het gaat om simulaties van explosies, niet om echte. Het is niet veel meer dan wat opspattend water", zegt de woordvoerder. "Door middel van special effects ziet het er straks op film natuurlijk wel heel heftig uit."

'Zwartboek', met Carice van Houten en Thom Hoffman in de hoofdrol, gaat naar verwachting in het najaar van volgend jaar in première.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen