Kies je favoriete radiostation

Dossiers

KT Tunstall gelooft niet in lange afstandsrelaties

Shownieuws

Singer/songwriter KT Tunstall heeft geen vertrouwen in verre liefdes. Donderdag brengt ze haar single 'Otherside of the world' uit, waar dat uit blijkt.

Singer/songwriter KT Tunstall heeft geen vertrouwen in verre liefdes. Donderdag brengt ze haar single 'Otherside of the world' uit, waar dat uit blijkt. "Het nummer gaat over een lange afstandsrelatie. Twee mensen houden van elkaar, maar missen net dat kleine beetje liefde. Daardoor kan één van hen het leven in hun thuisland niet opgeven", vertelt de 30-jarige Britse. "Ik heb het zien gebeuren bij vrienden en het is mij ook overkomen." De single komt van haar debuutalbum 'Eye to the telescope'.

KT ziet zichzelf als een traditionele singer/songwriter. Thuis luistert ze naar 'eigentijdse experimentele muziek' van PJ Harvey, Tom Waits en Nick Cave. Haar eigen muziek omschrijft ze als een krachtig, akoestisch, bluesy girls-geluid. Dat komt volgens KT zelf alleen niet helemaal overeen met haar album: dat is redelijk 'mellow', terwijl een liveshow meer weergeeft wie ze nu is. "Het album heb ik anderhalf jaar geleden gemaakt", verklaart KT. "Het zou juist gek zijn als ik in die tijd niet gegroeid zou zijn."

Een groeiproces heeft KT ook doorlopen tijdens het maken van haar album. "Ik heb moeten toegeven aan eisen van de maatschappij. Hierdoor heb ik meer geleerd dan wanneer ik alles op mijn manier had gedaan." Ze legt uit dat haar album veel 'ruiger' was geworden wanneer ze de complete controle zou hebben gehad, maar dat het dan niet zo'n groot succes zou zijn geworden als deze plaat. Hoewel ze het verkopen van het album niet als haar eerste prioriteit ziet, zorgt de goede verkoop voor zekerheid in haar muzikale toekomst.

KT heeft duidelijk voor ogen hoe haar tweede album eruit moet zien. Het moet een 'ruiger' album worden, een album met een live-edge. "Voor het maken van het volgende album, waarvan de meeste nummers al geschreven zijn, gaan we twee weken aan één stuk repeteren met de band. De plaat wordt eigenlijk een opname van een live-optreden", vertelt KT.

Het is niet toevallig dat haar nieuwe album meer een 'live-edge' krijgt. De singer/songwriter wordt overal waar ze komt geroemd vanwege haar energieke en enthousiaste live-optreden. "Op het podium staan is een van de dingen waarvan ik zonder twijfel weet dat ik dat kan. Als je iets al vijftien jaar doet, dan word je daar vaardig in. Ik heb er vertrouwen in en ik geniet ervan", vertelt KT. "Ik heb de meest geweldige baan van de wereld."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen