Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Reclamewaakhond verbiedt filmposter 'Sin city'

Shownieuws

Een interactieve filmposter van 'Sin city' is door de Britse waakhond van normen en waarden in de reclame verboden. De poster zou aanzetten tot geweld.

Een interactieve filmposter van 'Sin city' is door de Britse waakhond van normen en waarden in de reclame verboden. De poster zou aanzetten tot geweld. De Advertising Standards Authority (ASA) vindt de beelden die via de poster kunnen worden bekeken niet geschikt voor kinderen, meldt BBC News woensdag.

Op de poster, die onder meer in bushokjes hangt, is te zien hoe schoten worden afgevuurd en hoe een man in elkaar wordt geslagen. 'Sin city', met Bruce Willis en Mickey Rourke in de hoofdrol, kwam in juni uit. ASA wil het verbod alsnog uitspreken, omdat ook een tweede en derde deel van de film gepland staan. Daarnaast hangt de poster nog steeds op een aantal openbare plekken.

Filmmaatschappij Buena Vista International zegt dat gedurende de 47 dagen durende campagne bijna een half miljoen keer interactie met de poster heeft plaatsgevonden en dat maar één klacht is ingediend. Ook zijn de knopjes waarmee de poster geactiveerd kan worden hoog aangebracht, zodat kinderen er niet bij kunnen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen