Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Il Divo bekroond met Nederlands platina

Shownieuws

Het debuutalbum van boyband Il Divo is in Nederland bekroond met een platina plaat. Dat betekent dat er meer dan 80 duizend exemplaren van zijn verkocht.

Het debuutalbum van de vierkoppige boyband Il Divo is in Nederland bekroond met een platina plaat. Dat betekent dat er meer dan tachtigduizend exemplaren van zijn verkocht. De onderscheiding komt bijna vier maanden na de release van de cd 'Il Divo' op 6 juni. Het album haalde eerder al platina in Engeland, Spanje en de Verenigde Staten.

Op 'Il Divo' staan bewerkingen van een aantal klassiekers waaronder Sinatra's 'My way' en het nummer 'Unbreak my heart' van Toni Braxton. Begin vorige maand waren David, Carlos, Urs en Sebastian in Nederland ter promotie van het album. Ze deelden toen handtekeningen uit in de Bijenkorf in Amsterdam.

Het tweede album van de groep, 'Ancora', verschijnt op 7 november. Net als op het debuutalbum zal Il Divo een aantal bekende muzikale kopstukken bewerken tot een popnummer. Ook staat er een duet met Celine Dion op de cd.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen