Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Polanski maakt film voor zijn kinderen

Shownieuws

De kinderen van Roman Polanski hebben nog nooit een film gezien van hun vader. Daarom besloot de regisseur Charles Dickens' 'Oliver Twist' te verfilmen.

De kinderen van Roman Polanski hebben nog nooit een film van hun beroemde vader gezien. Daarom besloot hij Charles Dickens' Oliver Twist te verfilmen. "Ze zijn te jong om mijn films te hebben gezien. Daarom wilde ik iets voor hen maken", zegt Polanski. Zijn kinderen spelen beiden een rolletje in de film.

'Oliver Twist' is de eerste kinderfilm van de 72-jarige Polanski. Eerder was hij goed voor klassieker als 'Rosemary's baby' en Oscarwinnaar 'The pianist'.

De thema's in het bekende boek van Dickens spreken Polanski erg aan, vertelt producent Alain Sarde. "Hij ziet Oliver Twist als een overlever, iemand die moeilijke situaties heeft doorstaan. De thema's rechtvaardigheid en lijden zijn hem heel dierbaar."

Het werk van de in Polen geboren regisseur wordt vaak overschaduwd door zijn persoonlijke leven. Polanski is woonachtig in Frankrijk, omdat hij in de Verenigde Staten kans loopt te worden veroordeeld vanwege een seksschandaal. Toch oogsten zijn films wereldwijd veel bewondering.

'Oliver Twist' draait vanaf 27 oktober in de Nederlandse bioscopen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen