Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Oasis leidt nominatielijst Q Award

Shownieuws

Rockband Oasis voert dit jaar met vijf nominaties de nominatielijst aan van de Q Awards. Coldplay is in de strijd voor vier awards.

Rockband Oasis voert dit jaar met vijf nominaties de nominatielijst aan van de Q Awards. De Britse rockers maken onder meer kans op een prijs in de categorieën beste album en beste videoclip. Met de single 'The importance of being idle' maakt de band kans op de prijs voor het beste nummer.

Coldplay strijdt voor vier awards mee. De Britse bandleden hopen ook dit jaar succesvol te zijn in de categorie beste album. In 2000 wonnen ze met het album 'Parachutes' deze prijs. 'A rush of blood to the head' werd twee jaar later de winnaar in de categorie. Dit jaar is het de beurt aan 'Speed of sound', dat het moet opnemen tegen de albums van James Blunt, Oasis en Kaiser chiefs.

Zanger en nieuwkomer Blunt, rockband U2 en punkband Green day zijn ieder voor drie prijzen genomineerd. Oasis neemt het op in de categorieën beste wereldact en beste live act tegen Coldplay, Green day en U2.

'Fix you' van Coldplay is samen met 'Oasis' in de strijd voor beste nummer. Gwen Stefani, Oasis, The White Stripes, Gorillaz en Green Day zijn allen genomineerd in de categorie beste videoclip.

De winnaars, gekozen door lezers, luisteraars en kijkers van Q magazine en QTV, worden op 10 oktober bekendgemaakt. Ook dit jaar worden de Q Awards in het 'Grosvenor House Hotel in Londen uitgereikt.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen