Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Gouden Film voor 'Het schnitzelparadijs'

Shownieuws

De Nederlandse comedy 'Het schnitzelparadijs' heeft meer dan honderdduizend bioscoopbezoekers getrokken en is daarom bekroond met de Gouden Film.

De Nederlandse comedy 'Het schnitzelparadijs' heeft meer dan honderdduizend bioscoopbezoekers getrokken en is daarom bekroond met de Gouden Film. De producenten van de film, Leontine Petit en Joost de Vries, zien in de prijs een motivatie. "Het succes van de film geeft aan dat er een schreeuwende behoefte is aan goede Nederlandse films, waarin je kunt lachen om onze multiculturele samenleving", zeggen ze tegen Novum Nieuws.

Regisseur Martin Koolhoven is blij met het succes van de film. "Ik geloofde natuurlijk wel in 'Het schnitzelparadijs', maar dit overtreft mijn stoutste dromen." 'Het schnitzelparadijs' kwam op 8 september op de eerste plaats binnen op de lijst van best bezochte films in Nederland.

De film vertelt het verhaal van de jonge Marokkaan Nordip, gespeeld door Mounir Valentijn, die in een multicultureel restaurant gaat werken en daar zijn grote liefde Agnes (Bracha van Doesburgh) vindt. De kans op een afspraakje met haar is erg klein, totdat twee zelfingenomen hulpkoks (Mimoun Oaïssa en Yahya Gaier) Nordip onder hun hoede nemen.

'Het schnitzelparadijs' is gebaseerd op het gelijknamige boek van Khalid Boudou. De film draait momenteel in de Nederlandse bioscopen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen