Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Kaartjes Oscars opnieuw verloot

Shownieuws

300 Mensen maken op internet kans op een kaartje dat toegang geeft tot zaal in Hollywood waar in maart Oscars worden uitgereikt.

Driehonderd mensen maken deze week kans op een kaartje dat toegang geeft tot de zaal in Hollywood waar in maart de Oscars worden uitgereikt. Via internet worden de kaartjes verloot. Het is de vierde keer dat The Academy of Motion Pictures Arts de resterende kaartjes op deze manier verdeelt. De winnaars krijgen 'de beste stoelen' en kunnen de beroemdheden van dichtbij zien.

Filmfans kunnen zich via de website van de Oscars opgeven. De 'speciale aanbieding' is alleen deze week geldig. Vorig jaar reageerden meer dan twintigduizend mensen op de gelimiteerde kaartuitgave voor de ceremonie rond de uitreiking van de Oscars.

Fiji maakt op 6 maart voor het eerst in de geschiedenis van het land kans op het door acteurs en filmmakers felbegeerde gouden beeldje. De in de Stille Oceaan gelegen archipel, die uit ruim driehonderd eilanden bestaat, neemt voor de eerste keer deel aan de Oscars met de inzending 'The land has eyes'. De film is een van de favorieten voor de prijs in de categorie 'beste buitenlandse film'.

De regisseur en scriptschrijver van de film, Vilsoni Hereniko, baseerde het verhaal op zijn jeugd op het Fiji-eiland Rotuma. 'The land has eyes' gaat op 10 november in première in Nieuw-Zeeland en een week later is de film ook in Australische bioscopen te zien. Vorig jaar draaide de film tijdens het internationale filmfestival in Rotterdam.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen