Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Lil' Kim nog één jaar in gevangenis

Shownieuws

Lil' Kim moet dinsdag nog een jaar van haar gevangenisstraf uitzitten. Sinds maandag volbrengt ze haar celstraf van een jaar en een dag wegens meineed.

Lil' Kim moet dinsdag nog een jaar van haar gevangenisstraf uitzitten. Sinds maandag volbrengt ze haar celstraf van een jaar en een dag. De rapper, die Kimberley Jones heet, werd dit jaar veroordeeld voor het plegen van meineed. Lil' Kim moest zich door een stoet fans, media en ander publiek dringen om zich bij de zwaarbeveiligde gevangenis in Philadelphia te melden.

Eerder liet de 30-jarige rapper weten niet blij te zijn met het gekozen detentiecentrum, omdat zij denkt gevaar te lopen in de gevangenis. "Ik ben er niet zeker van of ik hier wel een gelijke en eerlijke behandeling krijg", zei ze. Ze beschuldigt de aanklagers ervan zich niet aan de afspraken te houden.

"Waarom zou een vrouwelijke hiphopartiest haar straf moeten uitzitten in een grote stedelijke jungle, terwijl andere vrouwelijke gevangenen in detentiecentra buiten de stad worden geplaatst?", vraagt haar advocaat L. Londell McMillian zich af. Hij is van plan zo snel mogelijk overplaatsing te regelen voor zijn cliënt.

Lil' Kim was maandag volgens McMillian optimistisch en lachte naar haar fans. "Ze vroeg haar moeder niet te huilen en sterk te blijven." In een persbericht laat ze weten in de gevangenis veel te gaan lezen, te bidden en muziek te schrijven. Volgens haar advocaat kan de rapper bij goed gedrag na negen maanden worden vrijgelaten.

De hiphopartieste werd dit jaar tot gevangenisstraf veroordeeld, omdat zij onder ede zou hebben gelogen over een schietpartij, waarbij een man gewond raakte. De schietpartij begon, nadat rivalen van de groep van Lil' Kim haar beledigden. Het is de eerste keer dat een bekende vrouwelijke rapper een gevangenisstraf moet uitzitten.

Het vierde album van Lil' Kim 'The naked truth' komt deze week uit. De rapper won in 2001 een Grammy voor haar bijdrage aan de remake van het nummer 'Lady Marmelade'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen