Kies je favoriete radiostation

Dossiers

London Fashion Week verstoord door activisten

Shownieuws

De opening van de London Fashion Week is zondag verstoord door dierenrechtenactivisten. Ze beklommen de catwalk met protestborden tegen het dragen van bont.

De opening van de London Fashion Week is zondag verstoord door dierenrechtenactivisten. Halverwege de show van ontwerper Julien MacDonald klommen twee actievoerders van Peta (people for the ethical treatment of animals) de catwalk op. Zij droegen borden met daarop leuzen als 'Fur kills' (bont doodt). De collectie van de ontwerper bevat dit jaar geen bont, maar vorig jaar wel.

De activisten zijn door bewakers van het podium verwijderd. Die konden niet verhinderen dat een derde actievoerder de catwalk beklom toen MacDonald aan het einde van de show het applaus in ontvangst nam. De activisten wilden na de show niet op het incident reageren.

MacDonald beet het spits af tijdens de tweejaarlijkse Fashion Week, die nog tot donderdag duurt. De komende dagen zijn onder meer collecties van Nicole Farhi, Betty Jackson en Ronit Zilkha te zien voor de lente en zomer van 2006.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen