Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'The ax' beste literatuurverfilming op Film by the Sea

Shownieuws

De film 'The Ax' is zaterdag door de jury van Film by the Sea uitgeroepen tot beste literatuurverfilming op het festival.

De film 'The ax' is zaterdag door de jury van Film by the Sea uitgeroepen tot beste literatuurverfilming op het festival. De film van regisseur Constantin Costa-Gravas is volgens het juryrapport een 'technisch schitterende film vol bittere humor' en een 'prachtige, zelfs geniale manier om de werkloosheid op te lossen'.

'The ax', gebaseerd op het boek van Donald E. Westlake, gaat over een 40-jarige werknemer van een papierbedrijf in Noord-Frankrijk, die ontslagen wordt. Hij besluit daarop het heft in eigen handen te nemen en laat geen middel onbenut om weer aan werk te komen.

De jury bestond dit jaar uit regisseur Karim Traïda, schrijvers Mensje van Keulen en Martin Bril, acteur Mimoun Oïssa en vaste voorzitter Rinus Ferdinandusse. Aan de 'Film en Literatuur Award' zijn een sculptuur en een geldbedrag van vijfduizend euro verbonden. Zondag is de laatste dag van Film by the Sea.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen