Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Tsotsi' publieksfavoriet op Toronto Filmfestival

Shownieuws

'Tsotsi', een drama over het gewelddadige leven van een jomge gangster uit Johannesburg, heeft de publieksprijs gewonnen op het filmfestival in Toronto.

'Tsotsi', het Zuid-Afrikaanse drama over het gewelddadige leven van een jonge gangster uit Johannesburg, heeft de publieksprijs gewonnen op het internationale filmfestival in Toronto. De film is een coproductie van een Britse en een Zuid-Afrikaanse filmmaatschappij. De prijs wordt gezien als de meest prestigieuze van het festival.

Het Canadese festival, dat van 8 tot 17 september plaatsvond, is niet bedoeld om films met elkaar te laten concurreren, maar reikt desondanks een handjevol prijzen uit. In een tijdsbestek van tien dagen waren 335 films uit 52 landen te zien. Daaronder bevonden zich ook de Nederlandse films '06/05', 'Allerzielen', 'Paradise now' en 'The smell of paradise'.

Andere prijswinnaars waren 'Look both ways' van de Australische regisseur Sarah Watt, die de Discovery Award won en 'Sa-Kwa' van de Zuid-Koreaanse regisseur Kang Yi-kwan die de Fipresci prize in de wacht sleepte.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen