Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Korte film 'Stop!' opent New York Film Festival

Shownieuws

De Nederlandse korte film 'Stop!' opent het New York Film Festival. De film van Mathijs Geijskes draait als voorfilm voor 'Good night, and good luck'.

De Nederlandse korte film 'Stop!' opent het prestigieuze New York Film Festival. De film van Mathijs Geijskes draait als voorfilm voor de wereldpremière van 'Good night, and good luck', de nieuwe film van George Clooney. Het 43e New York Film Festival vindt plaats van 23 september tot 9 oktober.

'Stop!' is een film binnen een film binnen een film, en is gemaakt in het kader van de NPS-serie Kort! uit 2004. De film is al eerder geselecteerd op internationale filmfestivals, waaronder die in Philadelphia, Seattle, Hong Kong, Singapore en Milaan.

De film van Geijskes is niet de enige van Nederlandse makelij op het New-Yorkse filmfestival. 'Paradise now' van de Nederlandse regisseur Hany Abu-Assad is ook geselecteerd. De film schetst de laatste 24 uur van twee Palestijnse zelfmoordterroristen. Momenteel wordt 'Paradise now' vertoond op het filmfestival van Toronto.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen