Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Sid Luft, ex-man van Judy Garland, overleden

Shownieuws

Filmproducent Sid Luft, de voormalige echtgenoot van Judy Garland, is donderdag in Santa Monica overleden aan een hartaanval. Luft is 89 jaar geworden.

Filmproducent Sid Luft, de voormalige echtgenoot van Judy Garland, is donderdag in Santa Monica overleden aan een hartaanval. Vriend en zakenpartner John Kimble heeft dat vrijdag bekendgemaakt. Luft is 89 jaar geworden.

In de jaren '50 gaf Luft de vastgelopen carrière van zijn toenmalige echtgenote Garland een nieuwe impuls. Zijn huwelijk met Garland duurde van 1952 tot 1965 en samen hadden zij twee kinderen, Lorna en Joey. Luft was ook de stiefvader van Liza Minelli. Liza is Garlands dochter van haar tweede echtgenoot Vincente Minelli. Garland vertelde in 1965 tijdens een rechtszaak over de scheiding dat Luft veel dronk en haar vaak sloeg.

Luft produceerde onder meer 'Kilroy was here' (1947), 'French leave' (1948) en 'A star is born' (1954). Na de scheiding met Garland is Luft nog twee keer getrouwd, met Patti Hemingway in 1970 en met Camille Keaton in 1993.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen