Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Fotograaf in zaak Diaz veroordeeld

Shownieuws

De fotograaf die Cameron Diaz voor 2,7 miljoen euro probeerde af te persen, is veroordeeld tot drie jaar en acht maanden gevangenisstraf.

De fotograaf die Cameron Diaz voor 2,7 miljoen euro probeerde af te persen, is veroordeeld tot drie jaar en acht maanden gevangenisstraf. Fotograaf John Rutter dreigde foto´s van een topless Diaz te verspreiden. De foto's van een 19-jarige Diaz stammen uit de tijd dat de actrice nog werkzaam was als model.

Rutter werd in juli door de rechter schuldig bevonden aan afpersing, diefstal en valsheid in geschrifte. De 42-jarige fotograaf is blijven volhouden dat hij ter goeder trouw heeft gehandeld en niets heeft misdaan. Hij vertelde de rechter dat de rechtszaak een 'misverstand' is en dat hij nooit iemand kwaad heeft willen doen. Hij bood haar alleen maar het recht van de eerste afwijzing en probeerde haar niet af te persen.

Rutter benaderde Diaz in 2003 met de foto's en het verzoek om geld. Vlak voor het uitkomen van de film 'Charlie's Angels: Full Throttle' deed hij zijn afperspoging. De fotograaf leek gewacht te hebben op een moment waarop Diaz veel in de publiciteit stond.

De 33-jarige Diaz was niet aanwezig bij de uitspraak van het vonnis. Eerder verklaarde zij dat Rutter haar had verteld dat kopers de foto´s ´tegen haar gingen gebruiken´ om haar neer te zetten als ´een slechte engel´. De foto´s zouden te zien zijn in magazines, op bussen en reclameborden.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen