Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Standbeeld Manke Nelis deze maand onthuld

Shownieuws

De onthulling van een standbeeld van Manke Nelis in Amsterdam vindt plaats op 30 oktober. Het beeld wordt op het 'Johnny Jordaanplein' geplaatst.

De onthulling van een standbeeld van Manke Nelis in Amsterdam vindt plaats op 30 oktober. Het beeld wordt op het 'Johnny Jordaanplein' aan de Amsterdamse Elandsgracht geplaatst bij de andere 'Parels van de Jordaan', Johnny Jordaan, Tante Leen en Johnny Meijer. De maker van het beeld is kunstenaar Kees Verkade. Hij maakte ook de beelden van de andere 'parels'.

De onthulling van het beeld krijgt een feestelijk tintje. "Een keur van Amsterdamse artiesten komt optreden", vertelt mede-initiatiefnemer Gerry Holland tegen Novum Nieuws. Holland is zanger en brengt op deze dag zelf ook een aantal liedjes ten gehore. Volgens de zanger is al bekend wie het beeld gaat onthullen. "Maar het moet een verrassing blijven voor het publiek, dus dat zeg ik nog niet." Behalve Holland neemt Hannie Pastor de organisatie voor zijn rekening. Pastor is ook de initiatiefnemer van de beelden van de andere 'parels'.

De Amsterdamse volkszanger Manke Nelis scoorde in de jaren '80 hits met liedjes als 'Kleine jodeljongen', 'Ezelserenade' en 'Tante Saar'. Door een motorongeluk in 1956 moest hij zijn rechterbeen missen, maar dit heeft hem er niet van weerhouden te blijven optreden. De zanger overleed in 1993 aan de gevolgen van kanker. Hij is 73 jaar geworden.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen