Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Yoko Ono kleineert Paul McCartney

Shownieuws

Yoko Ono heeft zich kleinerend uitgelaten tegenover Paul McCartney. De weduwe van John Lennon betwistte de capaciteiten van McCartney als liedjesschrijver.

Yoko Ono heeft zich maandag kleinerend uitgelaten tegenover Paul McCartney. Dat gebeurde tijdens de uitreiking van de Q Awards, een door het online muziekblad 'Q4 Music' in Londen georganiseerd muziekgala. Ono nam uit naam van John Lennon een speciale award in ontvangst. De weduwe van de Beatle maakte een onaardige opmerking over de capaciteiten van McCartney als liedjesschrijver.

Ono zei op het podium dat Lennon zich vaak 'onzeker voelde over zijn liedjes'. Hij zou haar hebben gevraagd 'waarom Paul's liedjes altijd worden gecoverd en niet die van mij'. De 72-jarige weduwe zou hem hebben gezegd dat juist hij 'een goed liedjesschrijver is en dat het geen makkelijke deuntjes zijn die hij schrijft'. Ook zou zij hem hebben gezegd dat hij 'een goede zanger is, waardoor de meeste mensen waarschijnlijk erg zenuwachtig zijn om een lied van hem te coveren'.

Het is niet de eerste keer dat Ono zich tegen McCartney keert. Eerder kwam ze in opstand tegen de wijziging van de oorspronkelijke 'Lennon-McCartney'-naam op het album 'Back in the U.S.'. Ono's woordvoerder beschuldigde de zanger toen van een poging om 'de geschiedenis te herschrijven'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen