Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Karin Bloemen coacht Edsilia Rombley

Shownieuws

Edsilia Rombley wordt voor haar eerste theatershow 'Van jongs af aan' gecoacht door Karin Bloemen. De première is op 26 oktober in Amsterdam.

Edsilia Rombley wordt voor haar eerste theatershow 'Van jongs af aan' gecoacht door Karin Bloemen. De try-outs van de show starten donderdag en de première is op 26 oktober in het Amsterdamse theater 'De kleine komedie'. De regie is in handen van de zangeres en haar vriend, muzikant, producer en componist Tjeerd Oosterhuis.

In de show blikt Rombley terug op haar jeugd. De zangeres vertelt in de voorstelling onder meer over haar ervaringen met de Soundmixshow en het Songfestival. Daarnaast laat de 27-jarige zangeres haar liefde horen voor soul, pop, jazz en Caraïbisch getinte muziek. De sfeer is volgens de zangeres 'thuisachtig'. Edsilia wordt in een zogenoemde 'unplugged' setting begeleid door piano, basgitaar en drums.

In 1996 won Edsilia de Nederlandse Soundmixshow, in 1997 gevolgd door winst van de Europese variant met haar interpretatie van Oleta Adams. Haar grote doorbraak kwam in 1998, toen ze Nederland vertegenwoordigde tijdens het Eurovisie Songfestival en vierde werd met het liedje 'Hemel en aarde'.

In 1998 verscheen haar eerste solo-cd, geproduceerd door Eric van Tijn en Jochem Fluitsma. Haar tweede album 'Face to face' verscheen in 2002, met daarop het duet 'I'll be that someone' met Trijntje Oosterhuis. Deze zomer beleefde Rombley haar North Sea Jazz-debuut als gast van jazzpianist Michiel Borstlap.

Met Karin Bloemen zong Edsilia in het najaar vorig jaar het liedje 'Als je iets kan doen' gevolgd door een concert. De opbrengst van het liedje en het concert ging naar Memisa, een stichting die zich inzet voor de verbetering van gezondheidszorg in ontwikkelingslanden. Het liedje is later opnieuw gebruikt in samenwerking met diverse andere artiesten voor de slachtoffers van de tsunami in Azië.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen