Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Gloria Estefan deelt wijsheid in kinderboek

Shownieuws

Gloria Estefan deelt haar levenswijsheid in een kinderboek over dieren dat zij onlangs heeft geschreven. De boodschap is: wees niet bang om anders te zijn.

Gloria Estefan deelt haar levenswijsheid in een kinderboek over dieren dat zij onlangs heeft geschreven. De Cubaans-Amerikaanse zangeres is 'een op dieren georiënteerd mens' en 'houdt van schrijven', vertelde zij tegen Reuters. Het boek 'The magically mysterious adventures of Noelle the bulldog' gaat over het leven en de avonturen van de bulldog Noelle en zijn dierenvrienden.

Noelle is gebaseerd op Estefan's eigen hond en is in alles net iets minder dan haar vrienden. Langzamer dan de dalmatiër, met minder drijfvermogen dan de goudvis en niet zo lichtgevend als de vuurvliegjes. Toch weet hij op het eind van de dag successen te behalen. De boodschap is: "Je hoeft niet op te geven wie je bent om succesvol te zijn, ook al ben je anders."

Als kind kwam Estefan van Cuba naar de Verenigde Staten en heeft zij zelf de moeilijkheden van het 'anders zijn' ervaren. De zangeres sprak geen Engels en werd door andere kinderen 'stom' genoemd. Na zes maanden won ze een leesprijs op school. Het boek ligt vanaf dinsdag in Amerikaanse boekhandels.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen