Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Het Schnitzelparadijs komt binnen op één

Shownieuws

'Het schnitzelparadijs' komt deze week binnen op de eerste plaats van de Nederlandse box office. De film bracht het eerste weekend ruim 350 duizend euro op.

Het Schnitzelparadijs komt binnen op één

De komedie 'Het schnitzelparadijs' komt deze week binnen op de eerste plaats van de Nederlandse box office. De film bracht het eerste weekend ruim 350 duizend euro op. Hiermee stoot de Nederlandse 'multicultikomedie' van regisseur Martin Koolhoven 'Wedding crashers' van de eerste plaats. De derde plaats in de Nederlandse box office wordt ingenomen door 'Mr. & Mrs. Smith', die in ons land inmiddels meer dan drie miljoen euro heeft opgebracht.

Ook de Amerikaanse box office heeft een nieuwe nummer één. De thriller 'The exorcism of Emily Rose' is met een opbrengst van dertig miljoen dollar (24 miljoen euro) een van de meest succesvolle septemberreleases in de Verenigde Staten in de geschiedenis. De film met in de hoofdrollen Tom Wilkinson en Laura Linney is gebaseerd op ware gebeurtenissen, en gaat over een priester die wordt aangeklaagd na een mislukte duivelsuitdrijving. 'The exorcism of Emily Rose' is voor minder dan 20 miljoen dollar (16 miljoen euro) gemaakt.

'Transporter 2', die vorige week nog de eerste plek bekleedde, staat deze week op de derde plaats van de Amerikaanse box office met een weekopbrengst van zeven miljoen dollar (5,6 miljoen euro). In totaal heeft de film met de Britse acteur Jason Statham nu dertig miljoen dollar (24 miljoen euro) opgebracht. De tweede plek is voor 'The 40-year old virgin', die in vier weken meer dan tachtig miljoen dollar (64 miljoen euro) heeft opgehaald. In de top-vijf van de Amerikaanse box office staan verder 'The constant gardener' en 'Red eye', die deze week beide rond de vijf miljoen dollar (vier miljoen euro) opbrachten.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen