Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Comeback voor Boy George

Shownieuws

Boy George gaat zijn comeback maken als solo-zanger. De Britse zanger werkt momenteel aan een nieuw album. Volgens George wordt het een cd vol 'blanke reggae'.

Comeback voor Boy George

Voormalig Culture Club-zanger Boy George gaat een comeback maken als solo-artiest. De Britse zanger werkt momenteel aan een nieuw album. "Het gaat een reggae-cd worden. Geen Culture Club-reggae, maar blanke reggae", zegt de zanger in The New York Daily News.

De Popgroep Culture Club ging halverwege de jaren '80 uit elkaar nadat George ruzie kreeg met zijn partner John Moss, de drummer van de band. De zanger startte in 1987 een solocarrière en scoorde met 'Everything I own' een Europese top-tien hit.

Nadat grote solohits uitbleven, probeerde Boy George het in 1989 nog even met een nieuwe band, Jesus Loves You. In deze periode reflecteerde hij zijn spirituele bewustzijn en ontstond zijn liefde voor reggae en soul voor blanken. Met Jesus Loves You scoorde hij in Nederland een hit in de Top 40 met 'Generations of love'. In de rest van Europa werd deze single gevolgd door de hit 'Bow down mister', over de Hare Krishna-beweging waar hij zich destijds bij aansloot.

De inmiddels 44-jarige George werkte zich halverwege de jaren '90 op als populaire club-deejay in Engeland. Het icoon startte in februari van dit jaar een nieuwe carrière. Op een catwalk in New York presenteerde hij voor de complete mode-industrie zijn eerste modeontwerpen. De kledingcollectie bestaat voornamelijk uit mannenondergoed met lipstickprints en T-shirts met controversiële slogans.

Het is nog niet bekend wanneer het nieuwe album van Boy George verschijnt.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen