Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Schijf en Schuurmans als echtpaar

Shownieuws

Angela Schijf en Daan Schuurmans gaan een echtpaar spelen in het toneelstuk 'Petits crimes'. De Fransman Eric-Emmanuel Schmitt schreef de zwarte komedie.

Schijf en Schuurmans als echtpaar

Angela Schijf en Daan Schuurmans gaan een echtpaar spelen in het toneelstuk 'Petits crimes'. De Franse toneelschrijver Eric-Emmanuel Schmitt schreef de zwarte komedie. Schmitt is in Frankrijk de toneelschrijver van wie het vaakst stukken worden gespeeld. De première is op 18 januari in de Leidse Schouwburg.

Schuurmans speelt de rol van Gilles. Na een mysterieus ongeluk laat zijn geheugen hem in de steek. Hij vervreemdt van alles en iedereen en vooral van zichzelf. Hij reconstrueert vervolgens zijn eigen geschiedenis om op zoek te gaan naar wie hij eigenlijk is. Gilles is getrouwd met Lisa (Schijf). Zij helpt hem zijn verleden in kaart te brengen, maar de vraag is of zij wel de waarheid spreekt.

In Frankrijk was 'Petits crimes' volgens producent Bos al een 'groot succes'. Het is niet voor het eerst dat in Nederland een stuk van Schmitt wordt gespeeld. Eerder waren in ons land al bewerkingen te zien van zijn toneelstukken, zoals 'De bezoeker' en 'Engima variaties'.

Angela Schijf brak een aantal jaren geleden door met haar rol van Kim Verduyn in de soapserie 'Goede tijden, slechte tijden'. Verschillende sites meldden vorige week dat ze binnenkort terugkeert in de soap. Op haar website schrijft zij echter dat dit 'totaal niet waar' is, en dat ze zich afvraagt hoe en door wie dit bericht de wereld is ingestuurd. Behalve in 'Goede tijden, slechte tijden' was Angela te zien in tv-series als 'Meiden van De Wit' en 'Costa'. Momenteel speelt zij de rol van Nikki in de Talpa-serie 'Lieve lust'. Ook speelde zij in films als 'Van god los' en 'Ik ook van jou'.

Daan Schuurmans brak door met zijn rol in de tv-serie 'Westenwind'. Daarna was hij onder meer te zien in 'Rozengeur & wodka lime'. Daan speelde ook hoofdrollen op het witte doek in 'Costa', 'Volle maan' en 'Floris'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen