Kies je favoriete radiostation

Dossiers

James Blunt verslaat Ch!pz

Shownieuws

James Blunt heeft met zijn debuutsingle 'You're beautiful', Ch!pz verdreven van de eerste plek van de Mega Top 100. Zijn album 'Back to Bedlam' staat op twee.

James Blunt verslaat Ch!pz

De Engelse singer/songwriter James Blunt heeft de kinderpopgroep Ch!pz verdreven van de eerste plek van de Mega Top 100. De 28-jarige zanger stijgt deze week in de hitparade van de derde naar de eerste plaats met zijn debuutsingle 'You're beautiful'. Zijn debuutalbum 'Back to Bedlam' staat deze week op nummer twee in de albumlijst, net onder het nieuwe album 'A bigger bang' van The Rolling Stones.

In de Engelse hitparade werd 'Back to Bedlam' na zeven weken verstoten van de eerste plek door McFly en zijn album 'Wonderland'. Deze week keert hij in Engeland echter weer terug op de hoogste positie.

'You're beautiful' gaat volgens Blunt over zijn ex-vriendin. "Ik kwam haar tegen in de Londense metro. Zij was met haar nieuwe vriendje, die ik nog nooit gezien had. We keken elkaar aan en wisselden geen woord", vertelde Blunt eerder tegen Novum Nieuws. "Ik heb haar sindsdien niet meer gezien."

Bedlam verwijst volgens de zanger naar een psychiatrische inrichting in Londen. De nummers op zijn album gaan over privé-gedachten die hij normaal alleen voor zichzelf houdt. "Wij Britten zijn niet zo goed in het uitdrukken van gevoelens in een gesprek. Deze gedachten sluit ik normaal op in een kamertje in mijn eigen hoofd. Het album gaat over introvert zijn", aldus Blunt.

De zanger denkt dat hij zijn succes mede te danken heeft aan op geld beluste platenmaatschappijen. Zij zouden de consument hebben overspoeld met 'heel slechte' muziek van talentenshows als Idols. "Ik denk dat muziekliefhebbers er genoeg van hebben en nu muziek kopen waar ze van houden en plezier aan beleven", vertelt Blunt.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen