Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'A day in the life' beste nummer aller tijden

Shownieuws

Het geniale 'A day in the life' van The Beatles is door Q Magazine uiteraard uitgeroepen tot het Beste Britse Lied aller tijden.

'A day in the life' beste nummer aller tijden

Het uit 1967 afkomstige nummer van The Beatles 'A day in the life' is door Q Magazine uitgeroepen tot het Beste Britse Lied aller tijden, meldt de BBC. Het nummer dat op het album 'Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band' van The Beatles staat bovenaan de lijst, gevolgd door 'Waterloo sunset' van The Kinks en 'Wonderwall' van Oasis.

Het blad noemde de plaat 'de ultieme sonische vertolking van wat het betekent het om Brits te zijn'. Ooit beschreef John Lennon het nummer als 'een geluid dat uit het niets komt en dan langzaam wordt opgebouwd tot het einde van de wereld'. Queen, Robbie Williams en The Rolling Stones namen respectievelijk de vijfde, zevende en de negende plaats in de toptien in met de nummers 'Bohemian rhapsody', 'Angels' en 'Sympathy for the devil'.

Het is niet de eerste keer dat de nummers van The Beatles zo'n grote prijs krijgen. Twee jaar geleden riep het Rolling Stone magazine het album 'Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band' van The Beatles uit tot beste album aller tijden.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen