Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Bluesmuzikant Gatemouth Brown (81) overleden

Shownieuws

Blueszanger en 'Grammy'-winnaar Clarence 'Gatemouth' Brown is zaterdag in Texas op 81-jarige leeftijd overleden aan een hartziekte en longkanker.

Blueszanger en 'Grammy'-winnaar Clarence 'Gatemouth' Brown is zaterdag in Texas op 81-jarige leeftijd overleden aan een hartziekte en longkanker. De legendarische zanger worstelde volgens zijn woordvoerder al enige tijd met zijn gezondheid. Brown heeft sinds het begin van zijn carrière in 1940 meer dan dertig nummers opgenomen.

Brown ontvluchtte een paar weken geleden zijn huis in New Orleans, omdat de orkaan Katrina onderweg was. De blueszanger en gitarist overleed in het bijzijn van zijn familie in het huis van zijn broer. "Hij was helemaal kapot van de evacuatie. Gelukkig was hij de orkaan voor, maar ik weet zeker dat het hem erg pijn deed om zijn huis te verlaten", vertelt de woordvoerder van Brown.

'Gatemouth' wilde nooit een blueslegende worden genoemd, maar schrijver Colin Walters schroomde niet om hier tegen in te gaan. "Hij is een van de meest talentvolle muzikant ooit. Hij wilt niet met BB King worden vergeleken, omdat die volgens hem eendimensionaal zou zijn, maar ik deed het toch", vertelt Walter die samen met Brown aan een biografie werkte.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen