Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Bont voor dieren 'feliciteert' Frans Molenaar

Shownieuws

De stichting Bont voor dieren is begonnen met de uitzending van radiospots om het publiek op te roepen het felicitatieregister voor Frans Molenaar te tekenen.

De stichting 'Bont voor dieren' is zaterdag begonnen met de uitzending van radiospots om het publiek op te roepen het felicitatieregister voor Frans Molenaar op hun website te tekenen. Op de site kunnen mensen die tegen bontgebruik zijn de couturier 'feliciteren'. Molenaar viert dit jaar zijn 65-jarige verjaardag, zijn 45-jarig jubileum als couturier en hij ontwerpt tien jaar glaswerk.

Molenaar wordt door de stichting gezien als het boegbeeld van de bontindustrie, omdat de couturier vaak bont in het modebeeld zou laten terugkeren. Met de 'felicitaties' hoopt 'Bont voor dieren' Molenaar tot inkeer te brengen. De bekende couturier gebruikt al jaren bont en even zolang protesteren dierenactivisten daartegen.

Het is niet de eerste keer dat de stichting tegen Molenaar protesteert. Vorig jaar protesteerde 'Bont voor Dieren' met zo'n dertig mensen tegen de nieuwe najaarscollectie van de topcouturier. De bekende modeontwerper gebruikt de vacht van onder andere vossen, nertsen en chinchilla's in zijn kleding.

Behalve het radiospotje en het felicitatieregister op internet, zal de stichting ook aanwezig zijn op de Grande Finale op 12 september die ter gelegenheid van het jubileum van Molenaar wordt georganiseerd in de Fashion Factory in Amsterdam.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen