Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Steve Martin is een 'starmaker'

Shownieuws

Acteur Steve Martin wil graag een ster maken van Claire Danes. "Zij heeft veel talent en als zij geen Oscarnominatie krijgt dan doe ik mijzelf wat aan."

Acteur Steve Martin, die ook komediant, script- en romanschrijver is, wil graag een ster maken van Claire Danes. De jonge Amerikaanse actrice, die samen met hem in 'Shopgirl' speelt, heeft volgens de acteur veel talent. "Als zij geen Oscarnominatie krijgt dan doe ik mijzelf wat aan", vertelde Martin in een interview tegen Reuters.

De 60-jarige acteur krabbelde daarna terug door te zeggen dat Eddie Murphy ook niet voor een Oscar werd genomineerd. Murphy speelde samen met Martin in de comedy 'Bowfinger'. Martin hoopt dat het publiek het talent van Danes zal zien. "Ik denk dat ik vereerd zal zijn als iemand succesvol wordt nadat diegene een rol speelt die ik heb geschreven."

De film die vorige week in Canada in première is gegaan, vertelt het verhaal van de verkoopster Mirabelle, gespeeld door Claire Danes. Zij verkoopt handschoenen en accessoires in een warenhuis. Twee mannen worden verliefd op haar: de rijke weduwnaar Ray (Steve Martin) en de musicus Jeremy, gespeeld door Jason Schwartzman. Mirabelle heeft veel moeite een keuze tussen de beide heren te maken.

Martin was onder andere te zien in de films 'The jerk', 'Parenthood' en 'Father of the bride'. Daarnaast schreef hij de scenario's voor 'Roxanne', 'LA Story' en 'Shopgirl'. De acteur is volgend jaar in de nieuwe Pink Panther-film te zien.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen