Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Beeld Sylvia Millecam onthuld

Shownieuws

Het beeld dat ter nagedachtenis aan Sylvia Millecam door de Nijmeegse kunstenares Margiet Hovens is gemaakt wordt zondag in Boxmeer onthuld.

Het beeld dat ter nagedachtenis aan Sylvia Millecam door de Nijmeegse kunstenares Margiet Hovens is gemaakt, wordt zondag in Boxmeer onthuld. Het beeld is een levensechte weergave van de actrice, presentatrice en comédienne, die in 2001 aan de gevolgen van kanker overleed. "Het is werkelijk een prachtig beeld", vertelt de trotse voorzitter van de stichting 'Beeld Sylvia Millecam' Peter Francissen aan Novum Nieuws.

Het bronzen beeld wordt tijdens een feestelijk programma door de moeder van Millecam onthuld in het bijzijn van familie, vrienden en kennissen. Bekende Nederlanders als Gordon en Yomanda zijn ook bij de onthulling van het beeld aanwezig. Het beeld heeft een plaats gekregen in het Weijerpark in Boxmeer.

De stichting wilde oorspronkelijk dat het beeld op 20 augustus, de sterfdatum van Millecam, werd onthuld, maar dat was niet mogelijk. "Het heeft lang op zich laten wachten, maar liefst twee jaar, maar dat kwam doordat er steeds iets in de weg stond. Gelukkig heeft de firma Cybox ons goed geholpen. Zij hebben geholpen met de totstandkoming van het beeld", vertelt Francissen.

Het beeld wordt volgens de voorzitter van de stichting 'Beeld voor Sylvia' zo snel mogelijk verlicht, mits zij er een sponsor wordt gevonden die het beeld kosteloos gaat verlichten. De stichting is momenteel in onderhandeling met Essent om het beeld kosteloos te laten verlichten. Overigens is er voor de lampen al een sponsor gevonden.

Millecam is bekend geworden van de 'Sylvia Millecam show' en 'Miss Millecam'. Ook was zij te zien in de comedy 'Sjans' samen met Huub Stapel, maar zij werd vooral bekend door haar optreden in consumentenprogramma 'Ook dat nog'. Daarnaast presenteerde zij samen met Marnix Kappers het programma voor verstandelijk gehandicapten 'Knoop in je zakdoek'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen