Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Brokeback mountain' wint Gouden Leeuw

Shownieuws

De film van de in Taiwan geboren regisseur Ang Lee 'Brockeback mountain' is zaterdag in de prijzen gevallen op het filmfestival in Venetië.

De film 'Brockeback mountain' van de in Taiwan geboren regisseur Ang Lee is zaterdag in de prijzen gevallen op het filmfestival in Venetië. De film gaat over de homoseksuele liefde tussen twee cowboys in het conservatieve Amerika in de jaren '60 en heeft de Gouden Leeuw gewonnen op het 62ste internationale filmfestival in de Italiaanse stad. Lee heeft ook de films 'Crouching tiger, hidden dragon' en 'Sense and sensibility' geregisseerd. .

De 50-jarige regisseur beschrijft zijn film als een 'groot Amerikaans liefdesverhaal dat zowel uniek als universeel is'. "Ik ben erg blij dat de film hier heeft gewonnen en dat het goed is ontvangen." De film, die gebaseerd is op de roman 'The shipping news' van auteur E . Annie Proulx, vertelt de liefdesgeschiedenis van twee Amerikaanse cowboys die begint in 1963 en twintig jaar later eindigt.

'Brokeback mountain' met Heath Ledger en Jake Gyllenhaal in de hoofdrollen, heeft negentien andere kanshebbers verslagen, waaronder de favoriet voor de Gouden Leeuw: 'Good night luck, and good luck' geregisseerd door George Clooney. Een van de sterren uit de film van Clooney, David Strathairn, heeft de prijs gekregen voor Beste Acteur.

De prijs voor Beste Actrice ging naar de Italiaanse actrice Giovanna Mezzogiorno voor haar rol in 'La bestia nel cuore'. Regisseur Phillipe Garrel ging met de Zilveren Leeuw naar huis voor zijn film 'Les amants reguliers'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen