Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Minelli onder de indruk van filmfestival Toronto

Shownieuws

Actrice Liza Minelli is diep onder de indruk van het aanbod op het filmfestival in Toronto. "Alles wat oud is, is nu weer in", constateert de actrice.

Actrice Liza Minelli is diep onder de indruk van het aanbod op het filmfestival in Toronto. "Alles wat oud is, is nu weer in", constateert de actrice in de Amerikaanse krant Chicago Tribune. Minelli denkt op het festival nog in 1972 te leven. Op het donderdag geopende filmfestival worden de komende tien dagen nog ruim driehonderd films uit 52 landen vertoond.

De film van de Indiase regisseur Deepa Mehta 'Water' opende het filmfestival. De film speelt zich af in het koloniale India van 1938 en is het laatste deel van de trilogie van Metha. De voorgangers 'Fire' en 'Earth' waren eerder te zien tijdens het festival.

De opnamen van de controversiële film 'Water', over het leven van Hindoe-weduwes, zijn door gewelddadige protesten van Hindoes tegen de film in India afgebroken. De opnamen zijn in Sri Lanka afgemaakt. De 55-jarige regisseur is het niet eens met de beschuldiging dat zij een tegenstander is van het hindoeïsme.

Behalve de Indiase film is op de openingsavond de Amerikaanse film 'Kiss kiss bang bang' in première gegaan. Val Kilmer, Michelle Monaghan en Robert Downey Jr., die in de thriller spelen, waren daarbij aanwezig.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen