Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'9/11' vaker thema in film

Shownieuws

Steeds meer regisseurs kiezen voor het thema 9/11 in hun film. Zo worden op het filmfestival in Toronto verschillende films over de terreuraanslagen vertoond.

Steeds meer regisseurs in Hollywood kiezen voor het thema 9/11 in hun film. Op het filmfestival in Toronto worden deze dagen verschillende films vertoond over de terreuraanslagen in de VS in 2001. "Het heeft lang geduurd, omdat de schok nog niet was verwerkt, maar ik denk dat het nu wel tijd is een film over 9/11 te zien", verklaart de directeur van het filmfestival.

Een van de films dat op het festival is te zien, 'The war within', gaat over een Arabische student die ervan verdacht wordt een terrorist te zijn. Nadat hij valselijk is beschuldigd, besluit hij wraak op Amerika te nemen door zich aan te sluiten bij een terroristisch netwerk. Hij besluit een reeks aanslagen te plegen in New York, onder meer op het centraal station van New York.

Regisseur Oliver Stone vond ook dat het tijd werd om vier jaar na de aanslagen op het World Trade Center in New York een verfilming te maken. "Het moet een nabootsing worden van wat er echt gebeurd is en een helend effect hebben op de Amerikaanse bevolking. Het gaat over helden en over humaniteit."

Het waargebeurde verhaal van twee politieagenten die zich tijdens het instorten van een van de twee torens nog binnen bevonden, leent zich volgens Stone uitstekend voor een film. Nicolas Cage heeft getekend voor de hoofdrol. Het is nog niet bekend wanneer de film in première gaat.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen