Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Zangeres Lois Lane werkt aan jazzalbum

Shownieuws

Monique Klemann, de helft van het duo Lois Lane, werkt aan haar eerste jazzalbum. De liedjes die ze zingt in 'Parels en zwijnen' komen mogelijk op het album.

Monique Klemann, de helft van het duo Lois Lane, werkt aan haar eerste jazzalbum. Momenteel speelt Klemann de rol van nachtclubeigenares en zangeres Lynn in de televisieserie 'Parels en zwijnen'. De liedjes die Klemann in de serie zingt, komen mogelijk uit op de cd.

Klemann was vrij in de keuze van de jazzliedjes die zij ten gehore brengt in de Talpa-serie, mits de songs binnen het kader nachtclub passen. Volgens de 39-jarige zangeres is de keuze van enkele songs 'vrij bijzonder'. "We hebben een vrij onbekend nummer van David Bowie, 'Where in the world', heel mooi bewerkt", legt zij uit in het NPS-programma TV3. "Maar ook van 'Wild places' van Duncan Browne hebben we een eigen versie opgenomen en die heeft een hele mooie sfeer." Behalve enkele covers schreef Monique een aantal stukken zelf.

Het is nog niet duidelijk of het album met alle liedjes uit de serie er echt komt en wanneer dat moet gebeuren. "Het hangt af van het succes van de serie", verklaart Monique. Het is niet de eerste keer dat Klemann zich op het acteerpad begeeft. "Op mijn achttiende heb ik ook ooit een rolletje gespeeld. Maar daar was ik niet zo blij mee. Ik werd gewoon voor de leeuwen gegooid en dacht achteraf: dit doe ik nooit meer."

Toch ging ze voor 'Parels en zwijnen' overstag. "Deze rol ligt heel dicht bij mijn vak zingen. Daarbij is het geen ingewikkelde rol met enorme dialogen", legt Klemann uit. "Af en toe mag ik een paar zinnetjes zeggen."

Met haar zus Suzanne vormt Monique sinds twintig jaar de popgroep en later het duo Lois Lane. De groep scoorde in de jaren '80 en '90 hits met nummers als 'It's the first time' en 'Tonight'. Het nieuwe jazzalbum ziet Monique niet als een gevaar voor haar werkzaamheden bij Lois Lane. "Dat kan best naast elkaar."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen