Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Muziektechnicus Ray Charles onschuldig

Shownieuws

De muziektechnicus van Ray Charles die werd beschuldigd van het stelen van onder meer muziekopnamen van de blinde zanger is volgens de rechter onschuldig.

De muziektechnicus van Ray Charles die werd beschuldigd van het stelen van onder meer muziekopnamen van de blinde zanger is onschuldig. Dat heeft een Amerikaanse rechter bepaald. De 48-jarige Terry Howard werd in februari gearresteerd, nadat verschillende muziekopnamen en ander materiaal van Charles in zijn huis waren gevonden.

Howard, die ruim twintig jaar voor Charles heeft gewerkt, was volgens de rechter niet van plan het materiaal permanent in bezit te houden. De advocaat van Howard stelt dat zijn cliënt de opnamen niet opzettelijk in zijn bezit had. Het zou een gevolg zijn van het ongeorganiseerde leven dat de technicus zou leiden.

Ray Charles overleed in juni vorig jaar op 73-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker. Na zijn dood verscheen een film over zijn leven die werd bekroond met twee Oscars. In mei werd bekend dat ook een musical wordt gemaakt over het leven van de artiest. Het is nog niet bekend wanneer de voorstelling op de planken komt.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen