Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Carey, U2 en Young zingen op benefietavond Katrina

Shownieuws

Diverse artiesten als Mariah Carey, U2 en Neil Young hebben vrijdagavond voor de slachtoffers van de orkaan Katrina opgetreden.

Diverse artiesten als Mariah Carey, U2 en Neil Young hebben voor de slachtoffers van de orkaan Katrina vrijdagavond opgetreden. Randy Newman opende de avond met een lied over de overstroming in Louisiana in 1927. Daarna traden verschillende artiesten op de benefietavond voor de slachtoffers van New Orleans. Bekende sterren kwamen ook aan het woord.

Zo liet komediante Elle DeGeneres, die zelf ook in New Orleans is geboren en getogen, laten weten dat ze 'blij' is met de bijdragen van verschillende artiesten. "Vanavond laten we mensen zien dat de Golfkust vrienden over de hele wereld heeft." Rapper Kanye West week dit keer niet van het script af. Vorige week had de rapper tijdens een live-uitzending zich ongelukkig over de Amerikaanse president uitgelaten en werd toen gecensureerd.

Komiek Chris Rock was de enige artiest die het niet kon laten om te improviseren. "George Bush haat dwergen", grapte Rock terwijl hij recht in de camera keek. Mariah Carey en Neil Young werden bijgestaan door een gospelkoor. U2 trad samen met zangeres Mary J. Blige op. Onder de sterren die in de uitzending telefonisch donaties voor de slachtoffers in ontvangst namen, was acteur Jack Nicholson.

Rappers Jay-Z en Diddy doneerden namens de hiphopgemeenschap een cheque van een miljoen dollar aan het rode Kruis. "Er zijn veel benefietavonden geweest, maar dit is onze avond en dit zijn onze mensen", vertelt Diddy.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen