Kies je favoriete radiostation

Dossiers

De Bie ziet toekomst publieke omroep somber in

Shownieuws

Oud-programmamaker en schrijver Wim de Bie ziet geen enkel lichtpuntje meer voor de publieke omroepen als hij afgaat op de plannen van het kabinet.

Oud-programmamaker en schrijver Wim de Bie ziet geen enkel lichtpuntje meer voor de publieke omroepen als hij afgaat op de plannen van het kabinet. "Het is desastreus wat er gebeurt. De politiek zou zich hard moeten maken voor publieke televisie als afgeschermd gebied", zegt De Bie in Vara TV Magazine. "Ik begeef me op glad ijs als ik het woord kwaliteits-tv hierbij in de mond neem."

De noodzaak van het beschermen van publieke televisie is volgens De Bie alleen maar sterker geworden sinds de start van de televisiezender Talpa. "Zo'n programma als 'Thuis', als je dat ziet dan grijnst de leegte je toch tegemoet?" De Bie ergert zich op de zender ook aan de grote rol die is weggelegd voor Gordon. "Tja, als dat het dan is." Ook over het nieuws op Talpa is De Bie niet te spreken. "Als dit de informatievoorziening moet worden voor grote groepen mensen in Nederland, dan ziet het er heel somber uit."

Wim de Bie maakte van 1974 tot en met 1998 verschillende tv-programma's voor de VPRO als het duo Van Kooten en De Bie. Volgens De Bie hebben programma's als dat in het nieuwe bestel geen bestaansrecht meer. "Wij hebben ooit de kans gekregen om ons te ontwikkelen en te groeien, los van zaken als kijkcijfers. Die kans zullen nieuwe generaties bij de publieke omroep niet meer krijgen."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen