Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Berlijns concert Robbie Williams ook in Nederland

Shownieuws

Het concert dat Robbie Williams op 9 oktober geeft in het Velodrome in Berlijn is live op schermen te zien in de Heineken Music Hall in Amsterdam.

Het concert dat Robbie Williams op 9 oktober geeft in het Velodrome in Berlijn is live op schermen te zien in de Heineken Music Hall in Amsterdam. Ook in de rest van Europa is het concert op 23 locaties, waaronder bioscopen en het 'Olympia Theatre' in Dublin, gelijktijdig te volgen. Williams geeft het concert ter lancering van zijn nieuwe cd 'Intensive care', die op 24 oktober verschijnt.

De eerste single van het nieuwe album, 'Tripping', verschijnt op 3 oktober. Volgens de 31-jarige Williams lijkt het nummer op een 'mini gangsteropera'. Het album werd de laatste twee jaar opgenomen in Los Angeles, de stad waar Robbie het grootste gedeelte van zijn tijd woont en leeft. 'Intensive care' is zijn eerste studio-album sinds 'Escapology' uit 2002.

De zanger liet eerder deze week op de website van Contactmusic weten dat zijn nieuwe cd niet verschijnt in de Verenigde Staten. Volgens Williams is Amerika het enige land waar hij niet wordt lastiggevallen door fans en de pers en dat wil hij graag zo houden. "De enige manier om mijn nieuwe album in een platenwinkel in Amerika te krijgen, is als ik 'm zelf achterlaat."

De geruchten gaan dat platenlabel EMI Music niet blij is met deze beslissing. Williams vindt dat echter onzin. "Ik heb meer dan 38 miljoen albums verkocht", reageerde hij in de Britse krant Daily Telegraph. In het slechtste geval verkoop ik van dit album maar twee miljoen cd's. Dan heeft de maatschappij haar geld er al lang uit."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen