Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Hering: Amerikaanse versie 'Herken de homo' fake

Shownieuws

De Amerikaanse versie van het tv-programma 'Herken de homo' was volgens Fiona Hering 'fake'. Hering is de presentatrice van de Nederlandse versie van de show.

De Amerikaanse versie van het tv-programma 'Herken de homo' was fake. Dat denkt Fiona Hering. In de Amerikaanse uitvoering, die vorig jaar bij Yorin te zien was, werd volgens Hering veel toneelgespeeld. "De kandidaten kwamen gewoon té goed uit hun woorden. Het was allemaal net iets te perfect", zegt de presentatrice van de Nederlandse variant vrijdag in de nieuwe Gay Krant.

In de Nederlandse versie, die donderdagavond zijn première beleefde op RTL5, wordt volgens Fiona niet gewerkt met acteurs, maar werd toch heel wat geacteerd. "Vooral voor de homo's was dat zwaar. Ze moesten constant, 24 uur per dag, liegen", legt Fiona uit. "In het begin waren de getuigenissen fel en werden zelfs fictieve ex-vrouwen aangehaald."

De opnamen voor de Nederlandse versie vonden plaats in een haciënda in Mexico. Het programma is een combinatie van een datingshow en een spelprogramma. Veertien mannen strijden om de gunst van één vrouw. De dame stuurt iedere aflevering één of twee mannen naar huis. Blijft ze aan het einde van de serie over met een homo, dan zijn honderdduizend euro voor de homo. Kiest ze voor een hetero, dan gaat het geld naar het verse paar. Het is niet bekend hoeveel hetero's zich tussen de mannen bevinden.

De dame die de strijd is aangegaan, heet Nathalie en is voormalig Miss Aruba. Volgens Hering is ze een 'pittige tante', die vooraf riep de homo's er zo uit te pikken. "Ze zat er vaak naast. Als ze dan weer eens een hetero naar huis had gestuurd, smeet ze met de deuren van woede", vertelt Fiona. Nathalie stuurde in de eerste aflevering, die donderdagavond bijna een half miljoen kijkers trok, de 25-jarige Rob en de 26-jarige Niels naar huis. In beide gevallen betreft het hetero's.

Hering verwacht dat 'Herken de homo' een cult-programma wordt waar mensen bewust naar kijken. "Ik zie de afleveringen over een tijdje zelfs nog wel in een dvd-box verschijnen", zegt de RTL-Boulevard-deskundige. "Ik hoop in ieder geval niet dat het programma flopt."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen