Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Willem van Oranje' dankt succes aan kleding

Shownieuws

Mede door de kostuums is volgens Jeroen Krabbé de tv-serie 'Willem van Oranje' zo succesvol geweest. Dit vertelde de acteur woensdag tijdens de dvd-presentatie.

Mede door de kostuums is de televisieserie 'Willem van Oranje' uit 1984 zo succesvol geweest. Dat zei acteur Jeroen Krabbé woensdag tijdens de presentatie van de box met drie dvd's van de serie in Stedelijk Museum Het Prinsenhof in Delft. Krabbé speelde naast Willem Nijholt, Ramses Shaffy en Linda van Dyck de hoofdrol van de Vader des Vaderlands.

Ruim zes miljoen kijkers stemden destijds af op de serie. Krabbé was vooral te spreken over de allure van de Nederlandse serie, die hij vergeleek met een serie van de Britse BBC. De serie werd in de jaren '80 gemaakt met een behoorlijk budget, ongeveer drie miljoen gulden (ruim 1,3 miljoen euro). Volgens de 60-jarige acteur worden tegenwoordig alleen nog 'soapachtige verschrikkingen' gemaakt.

Ook de drie zonen van Krabbé waren te zien in de serie. Jasper speelde Willem van Oranje op 11-jarige leeftijd. Martijn kroop in de huid van Philips Willem van Buren en Jacob was baby Maria. Jacob is de enige zoon van Krabbé die in de voetsporen van zijn acterende vader wil treden. Jasper is kunstenaar en Martijn verdient de kost als tv-presentator.

Jeroen is door zijn kleinkinderen volgens eigen zeggen een echte familieman geworden. In het programma 'Shownieuws' liet hij weten 'verliefd' te zijn op zijn eigen kleinkinderen. In januari wordt Jeroen voor de vijfde keer opa. "Het plaatst je carrière in een ander daglicht. Mijn kleinkinderen weten niet eens wat ik heb gedaan, en dan denk ik: 'Houden zo'."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen